10 leuke eindejaarsgeschenken die je kunt kopen met Ticket EcoCheque®

15 december 2015

1. Een weekendje weg: zin om aan te schuiven aan een grote tafel of te genieten van de gezelligheid van een open haard? Huur een vakantiehuisje met het “Groene Sleutel-label” en vergeet niet om voldoende houtblokken (of pellets) in te slaan.

2. Verzorging en make-over: geniet van een warm bad met heerlijke oliën, alvorens je uit te dossen in een jurkje of kostuum, op de kop getikt in een tweedehandsboetiek, voor een stijlvolle of knotsgekke nieuwjaarsavond.

3. Kerst- en oudejaarsmenu: wat je ook op de borden tovert, zorg ervoor dat het bio is! Van de schuimwijn, de kalkoen en de kastanjes tot de chocolade kerststronk: al deze voedingsmiddelen bestaan in een “bio” versie!

4. City-trip: Geniet van de vakantie met een leuke citytrip! Naast huisjes zijn er ook Groene Sleutel-hotels (in België); opteer voor de trein zodat je volledig ontspannen kunt reizen (in België, maar ook naar Londen, Parijs, Amsterdam of Keulen). In België kan je bijvoorbeeld de zoo van Antwerpen of Planckendael bezoeken.

5. De kerstster: iedereen kent ze wel, de poinsettia, de prachtige plant met de mooie rode bloemen. Een traditioneel kerstgeschenk dat altijd plezier doet! Voor wat meer originaliteit kunt u het advies van uw bloemist inwinnen. Alle planten in pot kunnen immers worden betaald met ecocheques. En vergeet niet: dit geldt ook voor kerstbomen met kluit!

6. De geschenken van de Kerstman: kies voor houten speelgoed onder de kerstboom voor een Scandinavische sfeer. Denk ook aan papier, kleurpotloden en verf om jouw kinderen te laten knutselen tijdens de lange winteravonden. En om alles mooi in te pakken, kiezen we mooi FSC- of PEFC-cadeaupapier!

7. Hippe en trendy cadeaus: denk bijvoorbeeld aan een zaklamp op zonne-energie, een ledtelevisie of een computer (met een ecolabel).

8. De “autogerelateerde” geschenken: heeft u er al eens aan gedacht om een cursus ecorijden cadeau te doen: hoe zuiniger je rijdt, hoe meer je bespaart! En als er sommige de sprong zouden wagen en zich een elektrische wagen zouden aanschaffen, vergeet dan niet om de oplaadpaal te betalen met uw Ticket EcoCheque®.

9. De praktische geschenken: kies voor een sodamachine zodat je niet meer het ganse jaar met flessen hoeft te zeulen. Denk ook eens aan een binnenthermostaat om het nooit meer te warm of te koud te hebben.

10. De vaste waarden: trek naar een tweedehandswinkel om er op zoek te gaan naar de grote klassiekers uit de literatuur of boeken die u geraakt hebben, tegen een klein prijsje.

Al deze artikelen, met een label …

Alle bovenvermelde artikelen kunnen worden aangekocht met ecocheques voor zover ze beschikken over één van de volgende labels:

Voor de elektrische huishoudtoestellen dient u te kijken op het energie-etiket. De tweedehandsproducten, boeken, meubels en kledij kunnen met ecocheques worden gekocht in de aangesloten winkels.

… en bij de aangesloten winkels en dienstverleners

Ontdek op www.edenred.be (online zoekmachine) of via onze mobiele applicatie TicketFinder welke winkels ecocheques aanvaarden.

Op www.dringdringgreen.be vind je dan weer het hele jaar door leuke adresjes en aankoopideetjes en kan je je gratis inschrijven om via e-mail een bericht te ontvangen om je eraan te herinneren je ecocheques tijdig te gebruiken.

Share Button

Een commentaar toevoegen