BBBis (Eigenbrakel): tweedehands kleding, speelgoed en meubelen

16 oktober 2015

BBBis is een 800 m² groot verkoopdepot volgestouwd met tweedehandsartikelen. Het aanbod omvat kinderkleding van de kleinste tot de grootste maten. BBBis lijkt wel een grot van Ali Baba waar u alles vindt wat u nodig hebt om uw kind(eren) op een bewuste en duurzame manier te verwennen. Afspraak met Stéphanie Maréchal, zaakvoerder van de winkel, die ons meeneemt langs alle fraais dat je hier op de kop kan tikken.

Sinds 1 juni 2015 mogen ecocheques worden gebruikt voor tweedehands kleding, meubelen en boeken. Mooi meegenomen voor BBBis, dat deze kans heeft aangegrepen om ecocheques te aanvaarden. In dit tweedehandsdepot is er keuze te over voor wie milieubewust wil consumeren: kleding, kinderverzorgingsmateriaal, meubeltjes, bedden, kinderwagens, speelgoed, sportkledij, … Wat hebben al deze artikelen gemeen? U mag ze betalen met uw ecocheques.

In blijde verwachting?

Wat is er mooier dan een pasgeboren baby te mogen verwelkomen? In afwachting van gezinsuitbreiding wordt vaak een hele uitzet gekocht die – voor een groot stuk – maar kort gebruikt wordt. Wie rondsnuffelt in tweedehandswinkels raakt veel goedkoper en milieuvriendelijker gesteld. Een ding staat vast: bij BBBis vindt u vast wat u zoekt. Alles is hier keurig ingedeeld volgens leeftijd en maat. “Van zwangerschapskledij voor aanstaande mama’s tot kinderkleding in alle maten, van baby’s … tot tieners”, vertelt een opgewekte Stéphanie Maréchal. Body’s, pyjama’s, broekjes, truitjes, t-shirts, schoentjes, … wij hebben alles, in alle maten!

Babyuitzet

Flesverwarmers, maxi-cosi’s, kinderwagens, autostoeltjes, verzorgingstafels, … niets ontbreekt bij BBBis, en het aanbod is ruim. De doelgroep bestaat niet alleen uit jonge gezinnen; ook kinderverzorgsters springen regelmatig binnen. “Wij kijken alles grondig na voor we het in de winkel zetten. Alles is in perfecte staat”, legt Stéphanie Maréchal uit. Kom ook eens langs als u meubelen nodig hebt voor uw kind: van een park tot opbergkasten, kleerkasten, bedden, enz.
Sinterklaas, Kerstmis, wintersport, verjaardagen, …
Verjaardagen en feestdagen kunnen een flinke hap uit het gezinsbudget nemen. Met tweedehandsspeelgoed verwent u uw kinderen, petekinderen en neefjes en nichtjes op een ecologisch verantwoorde manier. “Sinterklaas en de eindejaarsfeesten komen eraan, dus ik heb net de speelgoedrekken aangevuld. Wij zijn er klaar voor!”, zegt Stéphanie stellig. Ook hier is er een ruime keuze aan speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Nog een tip: gaat u deze winter nog skiën? Spring eens binnen bij BBBis en neem een kijkje in de afdeling sportkleding voor kinderen!

Ook voor volwassenen

BBBis mag dan wel vooral mikken op kinderen, maar er is ook oog voor volwassenen. “Ik zeg altijd dat wij iedereen van 0 tot 99 jaar kunnen kleden”, vertelt Stéphanie met een glimlach. “Wij hebben een hele afdeling kleding en schoenen voor volwassenen. En voor de dames zijn er ook handtassen, sjaals en juwelen”.

Tweedehands kopen … of verkopen ?

BBBis kan rekenen op meer dan 4.000 “toeleveranciers” die hun spullen hier “in depot” geven. Het principe is eenvoudig: u brengt uw kleding binnen in dozen, en Stéphanie en haar medewerkers halen er de kleding/voorwerpen uit die goed genoeg zijn om te koop te worden aangeboden. U strijkt 40% van de verkoopprijs op.

Vitrophanie Ticket EcoChequeBBBis
Alsembergsesteenweg 383 (Ingang van de industriezone, bij Hubo)
1420 Eigenbrakel
Tel.: +32 (0) 479 20 37 44
E-mail: info@bbbis.be
http://www.bbbis.be/Facebook

Share Button

Een commentaar toevoegen