Vier valentijn met je ecocheques

5 februari 2016

Een groene valentijn, daar had je nog niet aan gedacht … Daarom deden wij het voor jou! Van een citytrip tot een romantisch etentje … Wij hebben tips om dit feest op-en-top duurzaam te maken!

Elk excuus is goed om van je ecocheques te profiteren. Ook Valentijnsdag. Boek een kamer in een Green Key-hotel, vertrek op citytrip met de Thalys of tgv, of bereid een heerlijke biologische maaltijd voor de liefde van je leven. Er is zoveel dat je kunt doen met je waardevolle groene briefjes!

Een romantisch weekend

Profiteer van dit valentijnsweekend om op citytrip te gaan naar een Belgische stad. Ga met de trein en betaal je vervoerskaartjes met je ecocheques. Slaap in een hotel of vakantiehuisje met Green Key-label. Als je onze landsgrenzen over wilt steken om andere sferen op te snuiven, kun je de Thalys of tgv nemen. Ga naar een reisbureau en betaal je vervoerskaartjes met je ecocheques.

Een etentje bij kaarslicht

Meer te vinden voor een romantisch avondje bij een knisperend haardvuur, rond een heerlijke, zelfgemaakte maaltijd? Dan helpen deze tips je je ecocheques optimaal te benutten. Denk om te beginnen aan kachelhout/pellets met FSC- of PEFC-label om een romantisch sfeertje te scheppen. Doe boodschappen voor je etentje in je favoriete biowinkel of supermarkt om de hoek die ecocheques aanvaardt en vul je mandje met biologische producten. Van de aperitieftoastjes/chips tot het dessert, langs de wijn, het vlees, het fruit, de groenten en pasta … Je vindt het bijna allemaal biologisch! Zolang deze producten het Europese biolabel dragen, kun je ze met je ecocheques betalen. Een tip voor de grootste lekkerbekken: vergeet de biologische chocolade niet!

Een duurzaam geschenk

Je geliefde houdt van literatuur en vintage voorwerpen? Geef dan tweedehandsboeken cadeau. Je maakt een mooi gebaar naar de natuur door die boeken een nieuw leven te geven en bent zeker van een geslaagd geschenk. En wat dacht je van een alternatief voor die traditionele bloemen die zo snel verwelken? Ga eens langs in een tuincentrum dat ecocheques aanvaardt en geef je geliefde een plant die altijd fris blijft, net als jouw liefde.

De juiste reflexen

Ontdek welke winkels de ecocheque aanvaarden op www.edenred.be (online-zoekmachine) of via onze mobile app TicketFinder. Je vindt het hele jaar door ook goede adresjes en koopideetjes op www.dringdringgreen.be. Geniet ook gratis van onze maildienst die je laat weten wanneer het hoog tijd is om je ecocheques uit te geven.

Share Button

Een commentaar toevoegen